Welkom op de MITSUBISHI ECLIPSE CROSS minisite van Garage Huybs Vosselaar  
   
 
 
     
  Motoren  
  Ondertussen is er meer nieuws over de motoren die voorzien worden in de Mitsubishi Eclipse Cross.
Om het sportieve exterieur te benadrukken, worden ook de motoren sportief getint!
De eerder aangekondigde 1.5 turbo benzine motor is een geheel nieuwe krachtbron, hij ontwikkeld maar liefst 163pk (@5500tpm) en 250Nm (@ 1500tpm).
De 2.2 Di-D motor die later zal volgen zal 150pk (@3750tpm) leveren en maar liefst 400Nm koppel (@ 2000tpm).

Aandrijving

De benzineuitvoering zal beschikbaar zijn met manuele versnellingsbak of CVT. Deze laatste is leverbaar met 4 wiel aandrijving.
De dieselversie is altijd gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met 8 verhoudingen en 4 wiel aandrijving.
 
 
 
2.2 Di-D motor
150pk / 400Nm

1.5 Turbo benzine
163pk / 250Nm


 
  Natuurlijk is de Mitsubishi Eclipse Cross ook leverbaar in andere kleuren. Wat dacht u van wit?  
   
          
 
 
Mitsubishi Eclipse Cross - The Movie
 
   
  Mitsubishi stelt op het Salon van Geneve (9 - 19 maart 2017) zijn nieuwe compacte SUV voor. Mitsubishi grijpt terug naar zijn sportieve verleden en heeft daarom beslist om hem "Eclipse Cross" te noemen. Twee naamdelen die verwijzen naar het unieke erfgoed van Mitsubishi.
"Eclipse" past bij zijn scherpe, coupé-achtige lijn, verwijzend naar de geliefde sportcoupé met dezelfde naam.
De "Cross" benadrukt dat dit gloednieuw model een SUV is binnen een groter geheel van "Sport Utility Vehicles" van Mitsubishi.
Dit soort voertuigen maakt een belangrijk deel uit van de toekomststrategie van het merk.

Bij de lancering van een nieuw model brengen vanzelfsprekend een aantal technische innovaties met zich mee.
Zo is de dieprode lanceringskleur van de Mitsubishi Eclipse Cross het resultaat van een nieuw lakprocédé en verwijst naar de rode gloed die je ziet tijdens een volledige zonsverduistering. Niet toevallig "Eclipse" in het Engels...
 
 
 
  Exterieur  
                                             
  De Mitsubishi Eclipse Cross is een compleet nieuwe, compacte, coupéachtige SUV die wordt gepositioneerd tussen de ASX en Outlander. De Eclipse Cross onderscheidt zich door zijn scherpe lijnen en dynamische houding met een herkenbare Mitsubishi-designstijl. Andere kenmerken zijn de coupéachtige daklijn, optimale connectiviteit en beproefde all-wheel control-technologie voor een veilige en plezierige rijervaring onder alle omstandigheden.

Inspirerend design


De Mitsubishi Eclipse Cross valt niet alleen op door zijn strakke en sportieve lijnenspel, maar ook door zijn geprononceerde taillelijn, de schuin geplaatste achterruit, de scherpe V-vorm in het ontwerp van de achterzijde, korte overhangen en brede wielkasten.
De atletische uitstraling van de Eclipse Cross wordt versterkt door de stoere Dynamic Shield-grille die de nieuwste ontwerptaal van Mitsubishi Motors uitdrukt. Het frontdesign wordt gevormd door de krachtige, zwarte grille en de verchroomde sierlijsten met 3D-effect. De achterzijde onderscheidt zich door de bijna kubistische styling van de achterlichten en de gesplitste achteruit. Het hooggeplaatste LED-remlicht die doorloopt over gehele breedte van de achterzijde zorgt voor een krachtige en stabiele houding.
 
 
 
  Interieur
 
                       
  De nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross is uitgerust met Smartphone Link Display Audio (SDA), een touchpad controller en een head-up display die verschillende soorten informatie kan tonen.
SDA is een nieuw infotainment-systeem met onder meer Apple CarPlay-ondersteuning, dat direct geactiveerd wordt als een iPhone 5 (of hoger) via USB gekoppeld wordt. De bestuurder kan Siri of het touchscreen van de Smartphone Link Display Audio gebruiken, om diverse functies op te roepen, zoals telefoneren, het voorlezen van tekstberichten, het luisteren naar muziek of het activeren van de navigatie. De bestuurder kan zich zo maximaal op het verkeer focussen. Zodra de app van Android Auto beschikbaar is voor België, werkt Smartphone Link Display ook voor Android-smartphones. De bestuurder kan via spraak Google Maps, Google Play, muziek en andere apps gebruiken. Ook met de handige touchpad controller op de middenconsole kunnen de verschillende functies van SDA op intuïtieve wijze bediend worden.
De head-up display (HUD) zorgt voor extra comfort en veiligheid doordat informatie op het gebied van snelheid, de actieve veiligheidssystemen en andere zaken in het gezichtsveld van de bestuurder worden getoond. Het garandeert een goede afleesbaarheid, terwijl de bestuurder zijn ogen op de weg kan houden.
 
 
 
  Techniek  
         
  Voorlopig is de Eclipse Cross met twee motoren leverbaar met een uitstekende mix van prestaties en milieubelasting
Een nieuwe 1,5-liter turbo benzinemotor met directe brandstofinjectie die gekoppeld is aan een nieuw ontwikkelde CVT-transmissie met een handmatig te bedienen 8-traps Sport Mode.
De tweede keuze is een 2,2-liter turbodieselmotor, die speciaal voor de Eclipse Cross is ontwikkeld en gekoppeld is aan een nieuwe 8-trapsautomaat.
 
 
 
  De Mitsubishi Eclipse Cross heeft ongetwijfeld uw interesse gewekt.
Volg ons op Facebook en op deze minisite om meer te weten te komen over deze nieuwe SUV sensatie!

Als eerste nieuws ontvangen over de Mitsubishi Eclipse Cross?
Klik hier om u in te schrijven voor meer nieuws.